HTML

A Jubilee blogról

Jó húsz évvel ezelőtt egy máltai srácnak volt egy álma: éttermet és kávézókat szeretne nyitni. Pincérként kezdte, majd sok évnyi munka eredményeként sikerült megvalósítania őket. Testvéreivel éttermet és három kávézót nyitottak. Most pedig a Szent István körúton is megvetették a lábukat. Ez a blog egy ma már több mint negyvenéves fickó és társa magyarországi tapasztalatairól, világutazásairól és kávézójukról, a Jubilee-ról szól.

 

Café Jubilee a Twitteren

Friss topikok

Linkblog

Egy palack bor ajándékba

2010.06.22. 17:43 Jubilee

A Facebookon hozzánk csatlakozók számát látva úgy gondoltuk, hogy kisorsolunk köztetek egy palack kellemes bort. A választásunk a díjakkal jócskán megáldott Demeter pincészet egyik finomságára esett.

A 18-as karikával ellátott Demeter bor egy igazán bájos kis vörösbor, nem hivalkodó, nem ordít az ember arcába, ugyanakkor mély bölcsességgel áll mellettünk, s akkor szól hozzánk, amikor arra szükség van. No, de mondjuk ez a mi szerény véleményünk.

Néhányan persze másként nyilatkoznak róla. A Vasárnapi ebéd című blogban ilyen sorokkal futhat össze az ember:

"...kifejezetten finom, merlot mellé kis paprikás jegyek, végül is egy fél bikavér. az üveg szerint 40 százalék merlot, 30 cab. franc, 30 kékfrankos, fasza bor."

Míg a Demeter pincészet oldalán a következő olvasható:

"Ízében elegáns, buja, finoman csiszolt élű savak, gondosan lesimított tanninok, könnyű krémmé főzött gyümölcsök. Tökéletes egyensúly, lenyűgöző elegancia, lesimult érettség,felejthetetlen utóíz."

Szóval szépek hangzanak el róla, ez a lényeg! Egy este kezdetéhez, egy beszélgetés fűszerezéséhez, egy könnyű étel megbolondításához, egy temperamentumosabb hölgy megvadításához kiváló! Főleg a Café Jubilee-ban!

No, de mit kell tenni azért, hogy kellemes környezetben egy ilyen bájos bort kortyolgathasson el az ember? Mindössze csatlakozni hozzánk Facebookon. Ennyi. Jövő héten pedig kiderül, hogy ki lesz a szerencsés, aki vendégünk lesz egy palack borra.

A végére pedig maradt néhány adat a borral kapcsolatban az igazi szőrszálhasogatóknak!

Évjárat: 2005
 
Bor információ: 

100%-ban kézi szőlőművelés
Kézi szüret
Szüret időpontja: 2005 október
Termésmennyiség: 75 mázsa / ha
Két évig 500 literes, második töltésű tölgyfahordóban érlelt
Összetétel: Kékfrankos 30%, Merlot 40%, Cabernet franc 30%

Bor adatok: 

alkoholtartalom 12,5 % V/V,
cukortartalom 3,1 g/l,
sav tartalom 6 g/l,
palackozás időpontja 2007.,
elkészült palackok száma 9700

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jubilee.blog.hu/api/trackback/id/tr142101465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása